Интериорна архитектура и дизайн

Метал и дизайн

Металът е неразривно свързан със съвременния дизайн в архитектурата, интериорният дизайн и изкуството. Металът придава уникален вид на всеки проект. Груб, тежък и здрав. Изящен лек и елегантен. Ръждив и провинциален. Лъскав и луксозен. Металът е популярен материал в света на дизайна. VeroMetal® е течно метално покритие, направено от истински метал и се превърна в неразделна част от днешния свят.

Границите на дизайна често се определят от възможностите на материалите. VeroMetal® металното покритие притиска тези граници със своето метално покритие, което може да се нанесе върху почти всяка повърхност и материал.

металните покрития на VeroMetal® предлагат значителен брой предимства, които водят до „почти неограничена свобода на проектиране с метал“. Предимствата му включват: лек, голям избор на повърхности за нанасяне, свобода на формата, безпроблемно покритие, вътрешни и външни приложения.

Нашето метално покритие е от истински метал

VeroMetal® метални покрития са студени течни метали, изработени от истински метал. Нашите покрития придават на повърхностите здрав, издръжлив и лек горен слой от истински метал, с луксозен вид. След нанасяне покритието притежава всички оптични и физични свойства на метала.

Покрития VeroMetal® могат да направят всяка повърхност да изглежда като твърд метал. Нашите леки метални покрития са рентабилна, екологична и издръжлива алтернатива на твърдия метал.

Janneke van Woudenberg:

„VeroMetal® предлага безброй възможности за дизайн с метал. Продукта е нов за мен, но ще продължа да го използвам за моите проекти. Течният метал е много добре решение за мен, когато твърдите метали те ограничават.

VeroMetal® дори се усеща студен като метал. Разбира се, той е истински метал, който се нанася върху повърхността и е разбираемо да дава усещане за истински метал. Много е различен от алтернативите като прахово покритие или метална боя.

Janneke van Woudenberg е дизайнер в Wolterinck. Wolterinck е иновативна дизайнерска агенция за интериор, екстериор, градини и продукти.

Свобода на дизайн с метални покрития

VeroMetal® Дава на дизайнерите пълна свобода на дизайни, форми или начин на употреба. Нашите метални покритие, направени с истински метали, могат да се използват върху почти всяка повърхност . Те могат да се използват върху пластмаса, стъкло, бетон, дърво, гипс, хартия, текстил и др. Може да се използва върху извити форми, изпъкнали или вдлъбнати повърхности. С металните ни покрития всичко може да получи вид на метал.

VeroMetal® AquaFill метална мазилка се използва и като опция за финиш върху стени. Всеки дизайн става уникален, отличителен и изненадващ. Независимо дали се използва в цялостният интериор, обзавеждане на магазин или само като отделен елемент, всичко може да получи метален вид.

Различни стилове и визии с метални покрития

Чрез различни методи на приложение и обработка, дизайните с нашите метални покрития винаги имат уникален външен вид. Независимо дали искате да постигнете ефект на полиран метал, или матово покритие, или понякога ефекта на износен метал пасва по-добре на дизайна.

Всичко е възможно с нашите метални покрития. Желязото, например, придобива ръждив вид, а синята стомана може да се постигне чрез патиниране на мангановото метално покритие.

VeroMetal® предлага широка гама от стандартни метални, включително: бронз, мед, месинг, цинк, желязо, манган и неръждаема стомана. Възможно е също така да поръчате ексклузивна индивидуална комбинация от метали. Нашият материал гарантира, че всеки дизайн получава точния нюанс, блясък, мат или структура. Заедно с дизайнера можем да предложим най-доброто метално покритие за дизайна.

Безшевен завършек с метални покрития

Студените течни метални покрития от VeroMetal® могат да използват безшевно при почти всички повърхности и форми. Металното покритие, което може да се напръска, също така оставя и свойствата на вътрешността непокътнати.

Така може да се види дървесното в красив дървен под, както и структурата на стената или пода, също ще остане видима. Повторното напръскване на текстура също има много специален ефект. VeroMetal® метални покрития предлагат дизайн с лек метален слой без шевове, като се запазват контурите и детайлите на оригиналния дизайн.

Janneke van Woudenberg:

„Един от нашите клиенти, освен бетонни и дървени елементи пожела да има и метална стена в дизайна на своята вила. Решихме да покрием всички стени в централния коридор с метал.

Не беше възможно да използваме истински метал, така избрахме да работим с VeroMetal®. С него имахме възможност да обработим стените по такъв начин, че да изглежда, че стените са облицовани с истински метални плочи“

Janneke van Woudenberg е дизайнер в Wolterinck. Wolterinck е иновативна дизайнерска агенция за интериор, екстериор, градини и продукти.

Едно и също метално покритие за интериор и екстериор

Металните покрития от VeroMetal® са подходящи, като за употреба в затворени помещения, така и за употреба на открито. Архитектите и дизайнерите могат да използват нашите метални покрития във всякакви интериорни и екстериорни проекти. Стилни помещения в жилищни сгради и вили. Кухни, всекидневни, спални, с покритие, което може да се използва и на открито. Внесете стила отвън навътре или отвътре навън.

В допълнение към подобряването на домовете, металните покрития VeroMetal® се използват и за обзавеждане на луксозни магазини, атрактивни интериори на ресторанти, офиси и др. Тъй като покритията могат да се нанасят на почти всяка повърхност както на закрито, така и на открито, избраният метал може да се прилага последователно върху всички елементи на дизайна. Нашите метални покрития придават на всеки проект специален характер.

Нанасяне на метални покрития

Нанасянето може да се извърши по различни начини. Металното покритие може да се напръска на тънък слой 120-150 микрона или VeroMetal® може да се разпръсне или излее, за да се получи по-дебел слой. С помощта на валяк за текстура, металът може да получи и специална текстура.

След нанасяне металният слой, той може да бъде обработен по много различни начини. Може да се шлайфа, полира, патинира или оксидира, да се третира с восък, пясъкоструйка, да се обработва със стоманена вата или да бъде шлайфан с масло. Възможностите наистина са безброй. Която и да изберете, накрая резултата винаги е уникален и има истински метален завършек. Всеки дизайн е единствен и уникален.

Сътрудничество с VeroMetal®

За постигане на оптимален резултат, VeroMetal® комуникира с всички участници в проекта. Нашите служители, след консултация с дизайнера, ще потърсят правилното метално покритие или ще направят персонализиран микс от метали. Те също така преценяват кое покритие придава на метала правилния външен вид, тъй като са възможни толкова много покрития от груби до полирани, от патинирани до необработени повърхности.

Заедно се стремим към най-добрия възможен резултат за всеки проект. Ние гарантираме, че всички страни са включени, предоставяме ясна комуникация и предлагаме искрени съвети. Искаш ли да знаеш как можем да ти помогнем за следващия ти проект? Не се притеснявай да се свържеш с нас. Натисни тук и виж как VeroMetal® е приложен към нашите „специални проекти“..

Janneke van Woudenberg:

„Имаме отлично сътрудничество с VeroMetal®. Винаги получаваме отлична консултация. Мострите, например, винаги са доставени навреме. За нас архитектите е много важно, ако всичко върви добре още в подготвителен етап.“

Wolterinck проектира уникална идея за ексклузивна вила на повърхността на водата. В централния коридор на къщата стените са покрити с VeroMetal®. Разгледайте и прочетете повече за този проект